Bajker iz Vrnjačke Banje pokorio Afriku | Izvor: B92.net

Post 1 of 3

Slobodan Vukojević, bajker iz Vrnjačke Banje koji je na motoru prešao Kanadu, Ameriku, a potom Aziju i Evropu, nedavno je uspešno završio osvajanje afričkog kontinenta.

Distant Point South - L'Agulhas, Western Cape, South Africa

 

“Krenuo sam iz Vrnjačke Banje 13. aprila 2013. Putovao sam kroz Srbiju , Bugarsku, Tursku, a u Turskoj izašao iz Evrope i ušao u Aziju, grad Iskendurum 30 km od Sirijske granice, gde sam se ukrcao na brod pun izbeglica iz Sirije, tužan prizor svi plaču i kukaju”, kaže ovaj hrabri motorista. U Egipat je stigao posle dvadeset šest sati na brodu. Usledili su problemi sa privremenim uvozom motora u Egipat, a imao je i probleme u vezi sa papirima i registracijom vozila.

“Tražili su mi depozit od 5.000 dolara, jer u saobraćajnoj dozvoli stoji 2011. godina, što je prva registracija iako je motor 1998. godište”, naveo je Vukojević. Nakon toga počeo je sam da radi na svim papirima i uspešno ih je završio u roku od nekoliko dana.

“Posle sedam dana provedenih u Port Saidu, najvećoj luci na ulasku u Suecki kanal, ulazim u istoriju ADV-Ridinga kao prvi koji je prošao dalje bez ‘Karnet di pasaž’ (privremeno uvozni papiri) i tu počinje istorija prve srpske tablice u Egiptu, Sudanu, Etiopiji, Keniji, Tanzaniji, Zambiji,Zimbaveu i Južno Afričkoj Republici”, priča Vukojević.

On je inače prvi motorista koji je obišao planetu, putujući od San Dijega, preko Vladivostoka i Vrnjačke Banje do najjužnije tačke afričkog kontinenta i Rta Dobre nade, navodi u svom saopštenju Turistička organizacija Vrnjačke Banje.

Predstavnik TO Vrnjačke Banje izjavio je da je Vukojevićev podvig izuzetna reklama za Banju i Srbiju, kao i da bi njegov napor trebalo prepoznati i podržati njegove poduhvate najavljene za sledeće proleće.

(Izvor: http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2013&mm=08&dd=01&nav_id=738326)

This article was written by Slobodan Vukojevic

4 comments:

Jovan05/01/2014 at 18:35Reply

Svaka cast Slobo, Srbija se ponosi tobom, a verujem i Vrnjacka Banja, zelim ti jos uspesnih i srecnih jos 10.000 kilometara, a kasnije jos vise, kada ispunis to sto si zacrtao. Samo sreca neka te prati,puno pozdrava iz Bele Palanke, od hard enduro bajkera

Slobodan Vukojevic18/01/2014 at 18:35Reply

Hvala puno Jovane

Pedja27/12/2016 at 16:38Reply

Slobodane

Svaka cast. Ja sam clan motokluba Tesla ovde u Torontu i svi pratimo tvoj put.
Zelim ti bezbednu voznju i puno srece.

Pedja

Slobodan Vukojevic29/12/2021 at 19:31Reply

Hvala Pedja.. vidimo se kad ova Kuga prodje…Pozdrav i za kolege iz kluba

Menu